Селекционерът на Косово: Повикал съм най-добрите

Селекционерът на Косово: Повикал съм най-добрите

Селекционерът на косовския национален отбор Франко Фода даде днес пресконференция по повод предстоящите този месец мачове срещу Армения и Унгария.

„През последните седмици пътувахме много, наблюдавахме футболистите и събирахме актуална информация за различните мачове. Също така аз лично се срещнах с футболистите - в Италия с Амир Рахмани, в Испания с Ведат Муричи, където имахме много добри разговори и сме готови за първия мач с Армения. Не всички футболисти са тук днес, защото имаха мач вчера, но днес през деня ще дойдат всички. В тренировката днес ще участват 17 футболисти и днес имаме първа среща с тях. Всички футболисти са здрави и готови за мача", каза Фода.

Освен това, Фода обясни защо нападателят на Рапид (Букурещ) Ермал Красничи не е в отбора. Той каза, че през последните месеци е пътувал много, за да гледа мачовете на косовските футболисти, а поканените са го убедили, че заслужават да бъдат част от отбора и затова са поканени.

„Имахме група между 40 и 50 футболисти, но избрахме тези, които ни очароваха най-много. Всеки от тях обаче трябва да се представи по най-добрия начин, също така вратите са отворени за всеки футболист и всеки футболист след това има възможност да се изяви и да участва. Ние обаче искаме да дадем възможност на тези футболисти, които сме избрали сега, да се изявят в този мач, но в бъдеще, в следващите мачове, ще наблюдаваме постоянно играчите. За нас е много важно да се подготвим по време на тези мачове, които предстоят, както и през лятото, и да изберем най-добрите футболисти", каза Фода.

Албания играе срещу Армения на 22 март, а четири дни по-късно срещу Унгария.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички