Шефовете на ФИА и Формула 1 се срещата в Бахрейн заради случая "Хорнър"

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали ще се срещнат по време на Гран При на Бахрейн, за да дискутират случващото се с Кристиан Хорнър.

Както е известно по-рано тази година ръководителят на Ред Бул бе обвинен в „неподходящо поведение“, като напълно очаквано става дума за провинения от сексуален характер. След проведеното от независим адвокат вътрешно разследване Хорнър беше намерен за невинен по обвиненията.

В Ред Бул решиха, че Хорнър е невинен
В Ред Бул решиха, че Хорнър е невинен

Снощи обаче файл от Google Drive, съдържащ неприлични съобщения, които Хорнър е изпращал на служителката на Ред Бул, която го обвини първоначално, бе разпространен до всички водещи фигури в спорта. В това число влизат Доменикали, Бин Сулайем, шефове на отделните отбори и журналисти, а общият брой на получателите на този файл е 150.

Секс скандалът с Хорнър не е приключил, появиха се нови доказателства
Секс скандалът с Хорнър не е приключил, появиха се нови доказателства

На фона на тези нови доказателства Доменикали и Бин Сулайем, които не са в най-добрите отношения, са си организирали спешна среща още този уикенд. На нея те ще дискутират случващото се с Хорнър, като този проблем и неговото решаване е водещ приоритет за двамата.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти