Рованпера ще участва на рали "Сафари", Ожие пропуска старта в Кения

Отборът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) потвърди пилотите, с които ще участва в третия кръг за сезон 2024 – рали „Сафари“ в Кения в края на следващия месец.

В единствения старт на африканския континент Тойота ще разчита на Елфин Еванс, Такамото Кацута и световния шампион Кале Рованпера. За финландеца това ще е втори старт за сезона, в който той участва в ограничена програма.

Той се включи в рали „Швеция“ по-рано този месец, но отпадна след пилотска грешка още в петък и изпадна от битката за победата. Очакванията са той да бъде фаворитът в рали „Сафари“, тъй като той отново ще бъде с по-задна стартова позиция в началото на състезанието, което трябва да му позволи да бъде по-бърз.

Рованпера има една победа в рали „Сафари“ от 2021 година, а преди година той финишира втори зад Себастиен Ожие. Французинът, който също кара в ограничена програма този сезон и стартира в рали „Монте Карло“ ще пропусне надпреварата в Кения. Надеждите на Тойота са в нея най-накрая японците да запишат първата си победа за сезона, след като Хюндай спечели първите два старта, благодарение на Тиери Нювил и Есапека Лапи.

Есапека Лапи с втора победа в WRC
Есапека Лапи с втора победа в WRC

Рали „Сафари“ ще се проведе в периода 28-31 март и ще включва общо 355.92 състезателни километра, които ще бъдат разделени в 19 специални етапа.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти