По жалба на Славия: БФС даде 7-дневен срок на Левски да избегне служебна загуба

По жалба на Славия: БФС даде 7-дневен срок на Левски да избегне служебна загуба

Левски и Ботев (Враца) получиха 7-дневен срок от Дисциплинарната комисия на БФС да уредят финансовите си взаимоотношения със Славия. Ако "сините" и врачани не постигнат договорка с ръководството на "белите", то ще следват служебни загуби. Повод за санкцията е жалба на Славия за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на Левски и Ботев (Враца) на стадион "Александър Шаламанов".

Ето точната формулировка:

"По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Левски“ гр. София на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Левски“ да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/.

По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Ботев“ гр. Враца на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Ботев“ да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/."

Член 38, ал.9, б. В от ДП гласи следното: "ако в срока по б. „б” дължимите суми не са изплатени, ДК налага наказание на ФК-длъжник присъждане на служебна загуба за всяка среща за периода до пълното изплащане на сумите".

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти