Собственикът на LCR Хонда похвали новия подход на Хонда в MotoGP

Собственикът на сателитния тим на Хонда в MotoGP Лучио Чекинело похвали японския производител за „много по-ефективния“ подход към работата в кралския клас от началото на 2024 година.

За Хонда предстоящият сезон ще бъде много важен, тъй като японците ще искат най-накрая да започнат завръщането си към челото на колоната, след като през последните години само пропадаха. По време на предсезонните тестове имаше окуражителни индикации за прогреса на Хонда, а по думите на Чекинело има една основна причина това да се случва, а именно решението на Хонда да инвестира повече средстава в подобряването на RC213V.

Мир вече вижда резултатите от новия подход на Хонда
Мир вече вижда резултатите от новия подход на Хонда

„Миналата година, заради изоставането на мотора, имаше момент, в който Хонда трябваше да реши дали да остане в MotoGP, или да се оттегли. Хонда избра да остане, защото нейното ДНК тръгва от моторите, нищо, че сега те правят космически ракети.

„Тази година се виждат много повече хора от Хонда, които са част от проекта. Шефовете на Хонда дадоха ясни индикации, че е важно моторът в MotoGP отново да стане конкурентен. А всички това стартира с решението да се инвестира повече.

„Тази година Хонда промени подхода си към развитието на мотора. Досега първото мнение идваше от тестовия отбор, който след това предоставяше частите на основния екип, който правеше втори анализ. Едва тогава те достигаха до нас, ако бяха налични.

„Сега тестовият отбор прави своя анализ, след което частите достигат до четиримата пилоти едновременно. Така Хонда получава данни от четиримата пилоти много по-бързо, което прави процеса много по-ефективен“, обясни собственикът на LCR Хонда.

LCR Хонда представи цветовете на Зарко и Накагами
LCR Хонда представи цветовете на Зарко и Накагами

През 2024 година пилоти на LCR Хонда ще са Такааки Накагами и пристигналият от Прамак Дукати Йоан Зарко. В заводския тим на Хонда пък ще карат Жоан Мир и Лука Марини.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти