Хамилтън описа "голямото предизвикателство", което го чака във Ферари

Люис Хамилтън хвърли голямата бомба на пазара на пилотите за сезон 2025 във Формула 1, след като изненадващо реши да си тръгне от Мерцедес и да премине във Ферари.

По време на предсезонния тест в Бахрейн Хамилтън за първи път имаше възможността да говори по-обширно за решението си да смени Мерцедес с червеното на Ферари. Британецът още веднъж заяви, че това е било най-трудното решение, което той е трябвало да вземе в живота си.

Физикела оцени шансовете на Хамилтън за титла с Ферари
Физикела оцени шансовете на Хамилтън за титла с Ферари

„Миналото лято подписах нов двугодишен договор с Мерцедес, защото тогава виждах бъдещето си тук. Но през зимата се появи възможност и аз реших да я използвам, беше най-трудното решение в живота ми. Аз съм част от Мерцедес вече 26 години, те ме подкрепиха и изминахме дълъг и успешен път. Ние написахме история в спорта и аз винаги ще се гордея с нея и с постигнатото.

„Но в крайна сметка аз пиша и собствената си история и мисля, че сега е моментът да започна тази нова глава. Мисля, че докато расте всеки пилот си мечтае и се чуди какво ще е да облече червения костюм и да седне в червения кокпит. По време на Гран При на Италия винаги се впечатлявам от морето от тифози.

„Това е отбора, който не е имал много успехи от годините на Михаел (Шумахер) и от 2007 и аз виждам това като голямо предизвикателство. Като дете аз играх с колата на Михаел на видео игрите, така че това определено е моя мечта. Много се вълнувам за това, което ми предстои“, обясни Хамилтън.

Хамилтън за трансфера във Ферари: Сбъдвам детска мечта
Хамилтън за трансфера във Ферари: Сбъдвам детска мечта

Той също така каза, че ще се опита да научи италианския език, което определено ще му е от ползва в Маранело. Преди всичко това обаче Хамилтън има още един сезон с Мерцедес и за сега целият му фокус е върху „сребърните стрели“.

Пилоти звънели на Ръсел за мястото на Хамилтън
Пилоти звънели на Ръсел за мястото на Хамилтън

„През всичките тези години аз нямах възможността да науча нов език, но със сигурност ще опитам. Помня, че когато карах картинг в Италия успях да науча няколко фрази и се надявам бързо да си ги припомня.

„Но частта с Мерцедес все още не е приключила, все още съм фокусиран на 100% върху този отбор. Ще се опитаме да завърши на високо, това е моята цел и тази на отбора и аз имам пълна вяра на всички в тима. Това, което постигнахме до сега е страхотно, така че се надявам някакси да успеем да стопим разликата до Мерцедес.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти