Изскочила шахта отмени обедната почивка в последния тестов ден

Изскочила отводнителна шахта афектира и последния ден на единствения предсезонен тест във Формула 1 преди старта на сезон 2024. След като вчера сутрешната сесия бе скъсена наполовина заради проблем с шахтите от външната страна на подхода към завой №11, днес отново същата част от пистата създаде проблем на пилотите и отборите.

Едва 27 минути след началото на деня сесията бе спряна с червен флаг и камерите около пистата бързо се насочиха към бордюря на завой №11 и показаха въпросния капак на отвотднителната шахта. Това наложи доста продължително прекъсване, за да могат служителите на пистата „Сахир“ в Бахрейн да нанесат съответните корекции и да проверят всички останали шахти на пистата.

Около 45 минути след показването на червения флаг бе обявен очакваният час за подновяване на тестовия ден, който по-късно бе потвърден за 10:45 часа българско време. Това, което бе потвърдено бе, че днес обедна почивка няма да има и сутрешната и следобедната сесии ще бъдат обединени в една.

Тя ще приключи в 19:00 часа местно време (18:00 часа българско), а част от екипте ще трябва да загубят още време в ранния следобед, тъй като ще сменят своя пилот, което изисква определени корекции по колите, включително на седалката и педалите в кокпита. Единствено Уилямс няма да има този проблем, тъй като програмата на британския отбор предвижда единствено Алекс Албон да бъде зад волана на FW46 днес.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти