Гледай на живо

Евро 2024: Нидерландия - Франция 0:0 /почивка/

Хендерсън си тръгна от Ал-Етифак, но Джерард не само остана, но подписа и нов договор

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард подписа нов договор с Ал-Етифак, който ще го остави в Саудитска Арабия до 2027 година. В контракта, който представлява продължаване на сегашното споразумение с още две години, има опция за допълнително удължаване на договора. Новината бе обявена от Ал-Етифак по-малко от част, след като клубът потвърди, че се разделя по взаимно съгласие с Джордан Хендерсън, който пък веднага подписа с Аякс.

Ал-Етифак в момента е на осмо място, изоставайки на 28 точки от лидера Ал-Хилал. Отборът е в серия от девет поредни мача без победа, но въпреки това ръководството вярва на Джерард, че в бъдеще той може да постигне успехи.

„Новината е много приятна за мен и семейството ми. Чувствам го като признание за упоритата работа и ангажираността ми към този клуб. Още в началото знаехме, че ни предстои огромна и предизвикателна работа. Новият президент дойде по същото време като мен и споделяме еднаква визия. Знаехме, че нещата няма да станат за една нощ, но е вълнуващо това докъде вярваме, че можем да стигнем. Искаме да изградим специален клуб. Разбирам, че тази работа зависи от резултатите. Много добре знам къде се намираме в лигата, но съм много уверен, че ще се подобрим“, заяви Джерард.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички