ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Състезанието в Мадрид може да е нощно

Според информация на испанската версия на сайта motorsport.com най-новото състезание във Формула 1, това в Мадрид, може да бъде нощно.

Очакванията са в най-скоро време включването на испанската столица в календара за 2026 година да бъде потвърдено, с което състезанията в Испания да станат две, тъй като пистата „Каталуния“ край Барселона има договор да приема Гран При на Испания до 2026 година включително.

Формула 1 обявява състезанието в Мадрид веднага?
Формула 1 обявява състезанието в Мадрид веднага?

Една от основните теми, които все още са обект на преговори между ФОМ и организаторите в мадрид е тази дали състезанието да бъде дневно, или на изкуствено осветление. Желанието на организаторите е за традиционен за Европа старт в 15:00 часа местно време, но от ФОМ искат вечерна надпревара, с която да влязат в телевизионния прайм тайм.

Ако състезанието в Мадрид все пак е нощно това ще бъде единствената такава надпревара на територията на Стария континент. Към момента календарът включва общо шест старта, които се провеждат частично или изцяло на осветление. Това са състезанията в Бахрейн, Саудитска Арабия, Сингапур, Лас Вегас, Катар и Абу Даби. Всички тези надпревари имат договори до след 2026 година, което означава, че сезон 2026 реално може да включва седем старта на изкуствено осветление.

Кои състезания са с изтичащи договори в близките години?
Кои състезания са с изтичащи договори в близките години?

Първото нощно състезание в историята на Формула 1 се проведе в Сингапур през 2008 година и победата в него, макар и при доста спорни обстоятелства, бе спечелена от испанеца Фернандо Алонсо.

Снимки: Imago | Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти