ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Следващото БМВ М3 ще е електрическо

Следващото БМВ М3 ще е електрическо

Настоящото поколение на БМВ М3 (G80) е сред най-бързите и мощни автомобили за ежедневна употреба, но бъдещето му е свързано със сериозна промяна. Шефовете на БМВ вече намекнаха за преминаването на модела към електрическо задвижване, а наскоро запазеното име iM3 добавя още информация за посоката, в която ще поеме автомобила. Дали точно това наименование ще стигне до серийната версия на следващото поколение на М3 е отделен въпрос.

А членът на управителния съвет на БМВ Франк Вебер коментира пред списание Auto Express, че изцяло електрическото БМВ М3 ще използва платформата Neue Klasse, ревю за която се яви концептът Vision Neue Klasse. Все още няма информация за техническите данни на електрическото М3, но се очаква то да получи електромотори от следващото поколение с по-добро охлаждане и батерии с по-голям капацитет, което ще означава по-голям пробег и по-бързо зареждане. А в случая на М3 това може да означава и повече време на пистата с едно зареждане на батерията - нещо, което в момента е по силите на много електромобили.

Има и още нещо - главният изпълнителен директор на БМВ М Франк ван Меел пък потвърди, че компанията планира да предлага и М3 с двигател с вътрешно горене, като най-вероятно моделът ще е снабден и с хибридна система. Така на пазара ще съжителстват две версии на М3 - хибридна и електрическа, но той уточни, че все още не е решено на кои пазари компанията ще предлага и двете версии. Добрата новина за почитателите на 3-литровия редови 6-цилиндров бензинов двигател S58 с две турбини е, че моторът е създаден с идеята да отговаря на изискванията на Euro 7, така че има реален шанс това да е моторът за следващото М3 през 2027, когато се очаква да се появи новата генерация на модела.

Най-мощният модел на БМВ идва с червен нос
Най-мощният модел на БМВ идва с червен нос
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти