ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Хорхе Мартин: Загубих битката за титлата в последното състезание

Хорхе Мартин се бори до последното състезание за сезона за световната титла в MotoGP, но в неделната надпревара във Валенсия падна и това улесни Пеко Баная по пътя му към втората поредна титла.

“Загубих битката за титлата в последното състезание - обясни пилотът на Прамак. - Тази година се случиха много неща, сезонът беше много дълъг. Бях много назад, но успях да се доближа до титлата. Накрая беше трудно, защото във Валенсия бях в ролята на догонващ. В началото на сезона целта ми беше да се боря за място в топ 3 в крайното класиране, така че се получи по-добре.”

Дукати: Баная, Мартин и Бастианини ще са на нивото на Маркес
Дукати: Баная, Мартин и Бастианини ще са на нивото на Маркес

Мартин разказа в подробности за последния състезателен уикенд за сезона във Валенсия.

Sportal Motorsport: Колко трудна беше втората титла на Баная?
Sportal Motorsport: Колко трудна беше втората титла на Баная?

“Много ми хареса, имаше хиляди зрители, много мои фенове, които бяха дошли да ме подкрепят, след като спечелих спринта, си помислих, че може би е възможно да спечеля титлата - допълни Мартин. - Но най-важното беше, че реших да се насладя напълно на уикенда, без значение дали ще стана шампион или не. Между Тайланд и Катар имах проблеми с представянето ми, през октомври победите се бяха превърнали в обсесия за мен. Този сезон записах 13 първи места - 9 спринта и 4 неделни състезания и бях бърз всеки уикенд. Това беше най-важното.”

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти