Ауди избира Окон и Хюлкенберг за 2025?

Подготовката на Ауди за дебют на марката във Формула 1 през 2026 година продължава с пълна сила - трансформацията на Заубер в заводски тим на германците ще навлезе в решителната си фаза от началото на следващата година, а в Нойбург, където ще се подготвят задвижващите системи ще работи екип от 400 инженери.

Голямата изненада обаче се очаква да е свързана с избора на пилоти за сезона преди влизането на Ауди във Формула 1. След като месеци наред се спекулираше, че Ауди ще се опита да привлече Карлос Сайнц от Ферари и това доведе до поредица опровержения, включително и от самия пилот, сега предстои интересен ход на Ауди. Според различни италиански и германски медии, от лятото насам вървят усилени консултации относно това кои пилоти може да привлече Ауди, а трябва да се има предвид, че повечето пилоти във Формула 1 няма да бъдат на пазара за сезон 2025, а германците ще имат нужда от опитни звезди.

Ауди: Не сме се отказали от Формула 1
Ауди: Не сме се отказали от Формула 1

Предполага се, че вече е бил установен контакт с Нико Хюлкенберг, който наскоро преподписа с Хаас до края на 2024 година, като от тима обясниха, че договорът му е бил за 1+1 сезон и Гюнтер Щайнер е упражнил клаузата, с която да задържи Нико в отбора, тъй като към него имаше силен интерес и от други тимове. Другото място в Ауди ще е за един от двамата пилоти на Алпин - Пиер Гасли или Естебан Окон, като е по-вероятно това да е Окон. И двамата пилоти имат договори с тима до края на 2024.

И все пак Сайнц преговаря с Ауди
И все пак Сайнц преговаря с Ауди
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички