ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Тити Папазов: Това, което се прави с българския спорт от страна на държавата, е меко казано безобразие

Президентът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов говори пред медиите след спечеления трофей от Суперкупата на България срещу Балкан с крайното 56:55 в зала “Арена Ботевград”. Папазов направи анализ на видяното и захапа държавата заради състоянието на българския спорт.

Драма в Ботевград! Левски излъга Балкан в последните секунди и завоюва Суперкупата
Драма в Ботевград! Левски излъга Балкан в последните секунди и завоюва Суперкупата

“Мач, който е отражение на началото на годината. Лошо начало на отбора на Балкан. Много е хубаво да си домакин и много е хубаво да имаш такава публика, каквато имат и те, но това носи бреме. Като че ли доброто начало на Левски в хода на мача ни даде увереност. Накрая те малко се успаха и така се случи. Ако те ни бяха победили, нямаше да е незаслужено. Това е мач, на който не му се отдава много значение, независимо, че е купа във витрината.

За нас има много по-голяма стойност, защото вече две години след напускането на Лукойл се борим със зъби и нокти да оцеляваме. Най-добрата химия в баскетбола е купата. Имаме много бъдеще в нашите млади играчи. Алекс Симеонов винаги е бил един от нас и искам да му благодаря, защото той имаше оферти от всички отбори в България. След това лято, в което той беше един от най-добрите играчи на националния отбор, най-нормално е да има тези европейски амбиции. Нещата за чужбина не се случиха и той избра да остане при нас.

Ние се борим и очакваме допълнително финансиране. Знаете колко са тежки времената в българския спорт генерално. Тотална абдикация на държавата. Не знам дали някой от кметовете се е сетил колко голям резерв има в спорта и защо не се обадят в Пирот, откъдето е националният треньор на Сърбия. Да попитат какви пари се дават и как нещата се случват в Сърбия. Едва ли там икономически са по-добре от нас. Някой ден съм готов да поведа едно неподчинение, каквото направиха миньорите, за да вдигна целия български спорт. Това, което се прави с българския спорт от държавата, е меко казано безобразие”, заяви Папазов.

Какво още сподели Тити Папазов, може да чуете в прикачения видеоклип.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти