Васил Евтимов: Времето е срещу нас

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов осъзнава, че на “акулите” ще им трябва време да се напаснат и новите им попълнения да влязат в най-добрата си форма. Бившият национал говори след драматичната победа над Левски със 72:70 в зала “Триадица” - първата от двете столични проверки на “акулите”, като втората е утре срещу ЦСКА.

Черноморец оцеля срещу Левски в столицата
Черноморец оцеля срещу Левски в столицата

“Единственото положително нещо е това, че двата отбора изглеждахме с една идея по-добре отпреди седмица. Твърде рано е да се правят анализи - нито играчите са в оптимална форма. И двата отбора започнахме подготовката прекалено късно. Полезна контрола, защото искаме да играем мачове. Ние смед 9-10 дни имаме мач в Европа. На този етап не мога да кажа дали сме готови или не. Времето е срещу нас, утре ще играем още един мач срещу ЦСКА. Те ни победиха преди седмица в Пловдив, но се надявам да играем по-добре с всеки изминал мач. Лошото е, че преди да започне европейският турнир имаме само още една контрола. Като се завърнем от Финландия започваме с мач срещу Берое.

Виждам добри сигнали от баскетболистите си. В момента ги бутам да тичат, за да влязат във форма. В момента се правят много тактически грешки, някои от тях забравят системите, което на този етап е нормално. Ние тренираме от 10 дни с този състав. Христо Захариев има лека контузия, ще отсъства в следващите два-три дни. Когато той се завърне, също ще трябва да го интегрираме с другите играчи. Виждам хубави неща, но имаме още страшно много работа за вършене. Ние сме нов отбор. Левски е с почти същия състав от миналата година с изключение на двама играчи. Те се познават, играли са заедно. В нашия отбор всички са нови и тепърва ни предстои да се опознаем. Надявам се да побеждаваме тази година”, каза Евтимов.

Димитър Ангелов: Не сме готови, надявам се да сме окей в неделя
Димитър Ангелов: Не сме готови, надявам се да сме окей в неделя

Какво още каза треньорът на Черноморец, може да чуете в прикачения видеоклип.

Последвайте канала ни в

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти