Финалната четворка е цел №1 за Цървена звезда

Финалната четворка е цел №1 за Цървена звезда

Президентът на баскетболния Цървена звезда - Небойша Чович, сподели пред сръбската телевизия Pink какви са целите на отбора за предстоящия сезон.

"Звездашите" се сдобиха с големи имена като Шабаз Напиър, Милош Теодосич, Адам Ханга, Неманя Биелица и Рокас Гедрайтис. Официалният старт на кампанията за тях пък ще бъде на 30 септември срещу Игокеа в Адриатическата лига, а на 5 октомври тимът ще открие сезона и в Евролигата срещу АСВЕЛ.

"Наближаваме края на подготвителната фаза за новия сезон. Отборът е много силен, а треньорският състав е отличен. По време на подготвителния период печелиш, губиш, преценяваш силните страни, но и какво има нужда от подобрение.

Важното за нас е да се опитаме да направим голяма крачка напред в Евролигата, където целта ще бъде Финалната четворка. Продължаваме напред и очаквам тази година да постигнем добри резултати във всички състезания, в които Цървена звезда участва – Адриатическата лига, Купата на Сърбия и сръбското първенство, което е много важно за нас като клуб. Ние не сме клуб, който ще напусне вътрешния шампионат, докато взима пари от държавата.

Около 12 500 абонаментни карти бяха продадени, а около 500, 600 са останали. Така че нашите привърженици трябва да побързат", заяви бившият министър-председател на Сърбия и кмет на Белград.

Снимка: Туитър - Цървена звезда 

Последвайте канала ни в

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти