Бивш играч на Левски: Първенството на Азербайджан е по-трудно от това в България

Бивш играч на Левски: Първенството на Азербайджан е по-трудно от това в България

Българският нападател Мартин Д. Петков направи впечатляващ дебют в азербайджанския футболен елит. Юношата на Левски реализира две попадения при успеха на Туран с 3:0 над домакина Араз в първия кръг от новия сезон на 4 август.

"Щастлив съм, че вкарах, но победата беше по-важна както за мен, така и за отбора", коментира в интервю за azerisport.com Петков, който след седмица ще навърши 21 години.

"Всеки нападател иска да бъде най-добрият и да бележи много голове. Но за мен най-важното е да помагам на отбора и да раста като футболист. А всичко останало ще си дойде само, ако се влагам на максимум", добави той.

Петков премина в Туран през юли със свободен трансфер от Септември София.
 
"Дойдох тук, защото считам, че това е едно доста добро място за мен. Знам, че новият ми клуб е с добра история и фенове. Много ми харесва начина, по който играе отборът. Мисля, че имаме отлични качества и потенциал и можем да стигнем до много високи позиции. Аз лично ще давам всичко от себе си във всеки мач, пък ще видим какво ще се получи. Надявам се да помогна на отбора да постига успехи и още много победи", каза още българинът.

"Все още не познавам добре първенството на Азербайджан. В българската лига има повече отбори, но мисля, че тук конкуренцията е по-голяма и е по-трудно", добави Петков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти