Арбитражният съд в Лозана вдигна забраната за трансфери на Марсилия

Арбитражният съд в Лозана вдигна забраната за трансфери на Марсилия

Едногодишната забрана за извършването на входящи трансфери на Марсилия пада с днешна дата. Това се случи след като Арбитражният съд по спорта в Лозана (КАС) частично потвърди решение на ФИФА за спор между френския клуб и Уотфорд относно подписването на футболиста Пап Гей.

Спорът започна през 2020  година, когато въпросният играч е подписал договор с Уотфорд преди края на тогавашното му споразумение с френския втородивизионен клуб Льо Авър. Според медиите футболистът от Сенегал в тези месеци е сменил агента си, който му е препоръчал да се оттегли от подписания вече предварителен договор. Вместо това, роденият във Франция полузащитник е подписал договор с Марсилия и в четирите години до момента е записал 100 мача във всички турнири.

През януари 2022  година след жалба на англичаните ФИФА спря правата на Гей за четири месеца, докато Марсилия получи едногодишна забрана за трансфер за склоняване на играча да наруши договора си с потърпевшите.

По-късно същия месец КАС спря решението на ФИФА. Но вчера на поредното си заседание въпросният спортен арбитраж потвърди становището на ФИФА с изключение на частта "забрана за една година за извършване на трансфери от страна на Марсилия".

КАС стигна до същото заключение, с което излезе и Дисциплинарната комисия на Централата, като определи, че играчът наистина е прекратил договора си с Уотфорд без основателна причина, но от Марсилия са успели да докажат, че не той е склонил футболиста да прекрати договора с англичаните и затова отменя наказанието в тази му част.

КАС добави още, че Марсилия ще трябва да плати на Уотфорд 2,3 милиона паунда (2,95 милиона долара) като компенсация.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички