Aматьорски френски клуб получи солидна сума от трансфер на футболист в Челси

Aматьорски френски клуб получи солидна сума от трансфер на футболист в Челси

Аматьорски френски футболен клуб е първият, който получи пари по новата програма на ФИФА, създадена с цел да се помага на малките отбори.

Точно 159 900 евро ще получи нискоразредния Малшербоа за трансфера на своя юноша Беноа Бадиашил в Челси.

Базираната в Париж комисия на ФИФА е създадена, за да осигури повече прозрачност на сделките и да гарантира, че около 300 милиона долара допълнително всяка година се изплащат на по-ниско класирани клубове. Клубовете по света често не получават проценти от продажбите на играчи, които някога са тренирали.

Бадиашиле игра осем години в Малшербоа, преди да подпише с Монако на 15-годишна възраст. Монако продаде 22-годишния Бадиашил на Челси през януари за сумата от около 40 милиона долара. Трансферните правила на ФИФА дават право на клубовете, които тренират играчи, да получават дял от бъдещите трансферни суми. Процесът обаче беше сложен и много клубове не знаеха за правата си.

От ФИФА заявиха, че са изпратили шестцифрената сума на Малшербоа – повече от годишния бюджет на клуба – с очаквани подобни плащания от бъдещи вноски, свързани с този трансфер.

Челси официално представи новия си защитник, той подписа до 2030-а
Челси официално представи новия си защитник, той подписа до 2030-а

"Това беше напълно автоматизиран процес, в който ние просто трябваше да следваме инструкциите, предоставени от ФИФА", каза президентът на Малшербоа Еманюел Есно в изявление.

ФИФА заяви, че е подготвила стотици извлечения за плащане на обща стойност над 18 милиона долара от ноември, които ще бъдат направени, когато приключи процедурата.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички