Шумахер: Тестът в Барселона ще ми помогне в симулатора на Мерцедес

Вчера Мик Шумахер направи своя първи тест за отбора на Мерцедес, след като се включи в изпитанията на Пирели на пистата „Каталуния“ край Барселона. Германецът направи общо 152 обиколки на испанското трасе, записвайки най-добро време от 1:18.974.

След теста Шумахер заяви, че тези километри зад волана на W14 ще му бъдат много полезни за неговата работа в симулатора на Мерцедес. Самият германецът, който през тази години е резервен пилот на „Черните стрели“, вече си заслужи похвали от Люис Хамилтън и Джордж Ръсел за работата си в симулатора, особено по време на изминалия уикенд за Гран При на Испания.

„Този опит определено ще ми помогне в моята роля. Сега имам повече яснота какво да търся и върху какво да работя. Също така имам повече яснота върху това как работи отборът на пистата. Това ще бъде много важно, ако ми се наложи да седна в колата за състезание“, обясни Шумахер.

„Разбира се има разлика между симулатора и реалността, защото технологията все още не ни дава възможност да сравняваме на 100%. И все пак това е най-близкото сравнение, което съм имал между симулатора и реалността. Симулаторът ме подготви, а и отборът много ми помогна. Това ме подготви да знам какво да очаквам от колата на пистата. Разбирам защо този отбор има осем титли при конструкторите“, добави още германецът.

Снимки: twitter.com/MercedesAMGF1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти