Шампионът в Индикар: Съжалявам за пилотите от Формула 1

Шампионът в Индикар: Съжалявам за пилотите от Формула 1

Действащият шампион в американските серии Индикар Уил Пауър определи конкуренцията във Формула 1 като „шега“ и добави, че съжалява за пилотите, който се състезават във Формула 1.

Според австралийския пилот на Пенске проблемите на Формула 1 идват от различните коли, с които всички пилоти разполагат, което често води до предвидими и скучни състезания с големи разлики в колоната. Именно поради тази причина той предложи организаторите на Формула 1 да сменят формата на шампионата и той да стане сходен с този на Индикар.

В американските серии всички пилоти разполагат с еднакви шасита и аеродинамични пакети, а единствените разлики между отделните коли са в двигателя. В Индикар в момента има два доставчика на мотори – Хонда и Шевроле, а всеки отбор решава сам за себе си кой агрегат да използва.

„Формула 1 е шега от гледна точка конкуренцията, но не и от гледна точка на пилотите. Пилотите там са фантастични – заяви Пауър пред NBC Sports по време на изминалия уикенд за Гран При на Детройт – Съжалявам за тях (пилотите от Формула 1), защото те не могат да изпитат удоволствието, което изпитваме ние по време на състезанията.

„Те са върха на моторните спортове, но аз мисля, че Формула 1 ще спечели, ако има формула като тази в Индикар. Аз обичам технологичната страна на нещата, тя е фантастична, но като фен – колко готино ще бъде, ако всички разполагат с колата на Ред Бул?

„Сега знаем, че Макс (Верстапен) ще спечели всяко състезание, ако нещо не се обърка. Представете си, ако има новобранец, който да може да се бори за победи, ще бъде страхотно. Но знаете, че това няма да се случи с цялата политика там“, завърши изказването си австралиецът.

Снимки: © IndyCar

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти