Остин Рийвс се отказва от тима на Германия в полза на САЩ

Остин Рийвс се отказва от тима на Германия в полза на САЩ

Баскетболистът Остин Рийвс може да играе за националния отбор на САЩ вместо за Германия, съобщава изданието The Athletic.

Подобно на други звезди от Националната баскетболна асоциация като Антъни Едуардс и Джейлън Брънсън, според информациите, Рийвс е заявил желанието си да играе за САЩ на Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия от 25 август до 10 септември.

Гардът на Лос Анджелис Лейкърс има германски корени, тъй като баба ми е германка, а това му даде възможност да получи местен паспорт през 2022 година. По-рано той е изразявал интерес да играе за представителния тим на Германия.

„Не сме разговаряли известно време. Минаха няколко месеца, откакто говорих с някой от германския отбор. Планът беше да не правя нищо през лятото, но в един момент бих искал да се случи“, каза Рийвс пред агенция ДПА през миналия месец.

Списъкът, който подготвят треньора на САЩ Стив Кър, генералния мениджър Шон Форд и управляващият директор Грант Хил, все още не е изцяло готов.

Остин Рийвс изигра добър сезон с Лос Анджелис Лейкърс, регистрирайки средно 13.0 точки и записвайки 40 процента успеваемост при стрелбата за 3 точки.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти