Хамилтън се опасява, че може да не стигне до третата фаза на квалификацията

Хамилтън се опасява, че може да не стигне до третата фаза на квалификацията

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън не успя да влезе в топ 10 в нито една от двете петъчни тренировки преди Гран При на Испания, в които той завърши съответно 12-ти и 11-ти. След края на петъчните изпитания на „Каталуния“ британецът говори пред медиите и заяви, че има опасения, че може да не стигне до решителната фаза на днешната квалификация.

„Мисля, че с темпото, което показах днес ще ми е трудно да вляза в топ 10 в квалификацията утре. Но се надявам да направим позитивни промени през нощта. Мисля, че разликата между нас и позициите от пета до десета е много малка. Впечатляващо е да се види напредъкът на всички около нас.

„Ако погледнем Естебан (Окон) и Алпин като цяло се представят добре. Астън Мартин отново са много близо до Ред Бул, което е страхотно. Така че няма да ни бъде никак лесно, това е сигурно“, заяви Хамилтън пред медиите.

Неговият съотборник Джордж Ръсел завърши съответно десети и осми в двете подготвителни сесии вчера и беше малко по-оптимистично настроен.

„Ние знаем, че не сме петъчни специалисти. Обикновено в събота и неделя правим крачки напред и точно така трябва да бъде. Но ние сме така където сме. Мисля, че много отбори имат подобрения по колите си, а ние не очаквахме изведнъж да се озовем в челото. Просто трябва да анализираме събраната информация и да се опитаме да направим крачка напред утре“, каза Ръсел.

Той обаче призна, че за Мерцедес може да бъде малко трудно да се бори за по-предни стартови позиции в квалификацията.

„Мисля, че колите на Алпин са много силни с малко гориво. Така че между нас, Ферари и Алпин разликите ще са много малки. Да не забравяме и Нико (Хюлкенберг), който беше много бърз днес. Не знам от къде дойде това време.

„Видяхме в Маями, че Кевин (Магнусен) ни победи в квалификацията, но след това в неделя нещата се обърнаха. Не очаквам да имаме силен ден утре, но определено очаквам в неделя да сме по-силни, отколкото в събота“, обясни младият британец.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти