Владимир Георгиев е българският шампион след успех над Здравко Попов на MAX FIGHT 54

Владимир Георгиев е българският шампион след успех над Здравко Попов на MAX FIGHT 54

Владимир Георгиев нанесе първа загуба на Здравко Попов и спечели шампионския пояс на Българския професионален боксов съюз. Това се случи на MAX FIGHT 54 в Пловдив, а съдиите отсъдиха единодушно в полза на победителя - 97-94, 98-96, 97-93.

Стартът на срещата беше много силен за Попов и той имаше преимущество, но сякаш и умората му подейства негативно в следващите рундове. Георгиев показа изключително темпо и издръжливост, които му позволиха да направи достатъчно в очите на съдиите, за да бъде провъзгласен за победител.

Първият рунд беше равностоен с малко повече екшън от страна на Попов, а в края на втората част той нанесе най-точното и най-чистото попадение в мача до момента. Тежко дясно кроше направи сериозно впечатление в полза на Здравко, който си заслужи и предимство в очите на съдиите.

С дясно кроше Попов накара съперника си да се поразклати в средата на третия рунд и да получи нараняване под лявото око. Георгиев направи добър финал с дясно кроше в главата на съперника и опита да компенсира предишното изоставане.

Георгиев стъпи накриво в четвъртия рунд, но това не се оказа най-големият му проблем, защото в течение на 3-те минути “изяде” поне две тежки крошета. Рундът беше доста убедителен за Здравко Попов, който изглеждаше и в по-добра физическа кондиция.

Съдиите към този момент на срещата бяха отсъдили с 2:1 гласа в полза на Попов, според официалното обявяване.

Георгиев инициираше размени, а Здравко се стараеше да започва и да завършва рунда с много крошета и комбинации, с които евентуално да натрупа преимущество. Георгиев пък се справи отлично с притискането на съперника и поддържането на високо темпо, като се оттегли с доста по-позитивни емоции спрямо предишните рундове преди седмия.

Умората сякаш все повече започваше да играе роля в поведението на двамата, а Попов се стремеше да търси удари в тялото. Георгиев пък като че ли залагаше на повече сила в изпълненията си и се оставяше открит за контриране.

Интересно бе, че след осмия рунд Владимир Георгиев вече бе наваксал изоставането си и дори бе осъществил обрат в очите на съдиите - 2:1 рунда в негова полза към този момент. И двамата тогава изглеждаха на предела на силите си и опитваха да влизат в размени, всяка от които можеше да се окаже последна, ако беше точна.

Георгиев повали Попов с дясно кроше и сякаш спечели ценно предимство в очите на съдиите преди края. Последните 3 минути бяха изключително интензивни и изпълнени с размени на водещи прави и крошета, като Владимир беше във водеща позиция на ринга. Това го оставяше в ситуация за контраатака и Попов се възполва, отваряйки аркада, но все пак последният гонг дойде при липса на друг нокдаун.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички