Гледай на живо

Ивайло Петев и Сонко Сундберг разкриват плана на Лудогорец за предстоящия сблъсък с Нордселанд

Лапи поведе в рали „Сардиния” с 0,1 секунда

Лапи поведе в рали „Сардиния” с 0,1 секунда

Първият пълен ден на рали „Сардиния”, 6-и кръг от Световния рали шампионат (WRC) поднесе на феновете оспорвана битка за първото място между 8-кратния световен шампион Себастиен Ожие (Тойота) и Есапека Лапи (Хюндай). Лапи излезе пред Ожие в последната отсечка за деня – второто минаване на маратонския 50-километров етап „Монте Лерно”, но авансът му е едва 0,1 секунди. След цял ден битка по отсечките и две минавания на 50-километровия етап.

В последната отсечка заваля и дъжд, което заедно с калта позволи на световния шампион Кале Рованпера (Тойота), който стартира първи по етапите и пропадна до 8-ото място, да излезе на 4-а позиция, на малко над 46 секунди зад двамата водачи.

Трети в общото класиране е Тиери Нювил (Хюндай), който има аванс от 27,5 секунди пред Рованпера, който в рамките на тези почти 50 състезателни километра прескочи Ойт Танак (М-Спорт), Елфин Еванс (Тойота) и Такамото Кацута (Тойота).

Японецът е само на 1,3 секунди зад Кале преди съботните отсечки. Еванс пък се оплака от спукана гума в края на последния петъчен етап и предположи, че е загубил около 20 секунди заради това. Това остави Еванс само на 4,2 секунди пред Танак, който отново получи повреда във водната помпа, както стана и в първия ден в Португалия.

Класиране в рали "Сардиния" след седмата отсечка

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти