Силни трусове в LCS

Силни трусове в LCS

Северноамериканското първенство по League of Legends - LCS, изпитва сериозни трусове и има шанс то да остане без цял летен сплит и впоследствие без представители по време на Worlds 2023. Съвсем скоро от Riot Games обявиха, че първенството ще се отложи с 2 седмици, а причината е несъгласието на асоциацията на LCS играчите с политиката на организаторите.

Причината за неразборията на състезателите е решението на Riot от вече месец насам да не задължава клубовете да имат собствена академия за Challenger League шампионата. По този начин светкавично голяма част от вторите отбори бяха разпуснати и много млади таланти и треньори изгубиха работата си.

Затова от асоциацията на играчите обявиха своебразен протест срещу тези действия, смятайки него за пагубно относно по-ниските нива на LoL в САЩ, както и за зараждащите се имена в региона. Веднага Riot забави битките с 14 дни, като през това време двете страни ще опитат да стигнат до консенсус - ако такъв не се получи обаче, е почти сигурно, че летен сплит няма да има, а така ще си отиде и шанса за участие в Worlds от американските отбори.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти