"Sportal Fight Club" с Григор Саруханян и Валентин Бенишев

Двама от основните бойци на събитието MaxFight 54 споделиха за читателите на Sportal.bg в каква форма са и какви са нагласите им преди важните им битки в петък (02.06).

Професионалният боксьор Григор Саруханян (19-6) и ММА боецът Валентин Бенишев (18-0) разговаряха с водещия на “Sportal Fight Cluб” Даниел Любомиров и неговия колега Борис Тонев за предстоящата бойна галавечер в Пловдив, на която ще видим общо деветнайсет битки в четири различни стила (ММА, бокс, К-1, муай тай).

36-годишният Саруханян ще се изправи срещу по-младия с дванайсет години Борислав Велев (11-0) в спор за титлата на MaxFight в категория до 76,2 килограма. Саруханян изрази за пореден път пълната си увереност, че ще спечели планираната за десет рунда среща с пълна доминация.

“Доста лъжи чух, които Велев говори и затова се съгласих на този двубой. Няма друга причина да позволя той да се бие с мен. Затова сега след три дена ще го унищожа на ринга и ще му приключа кариерата“

Непобеденият в професионалния ММА Валентин Бенишев ще стъпи в битка за пояса на MaxFight в дивизията до 70 килограма. Негов съперник ще бъде румънеца Габриел Буфтеа. Това ще бъде първа пет рундова битка в кариерите и на двамата.

"Не знам силните и слабите страни на моя съперник. Аз наблягам върху моите силни страни. Кофти е, когато нямаш опонент дълго време. Някои се отказваха поради различни причини. Наистина се чувствам много добре подготвен - на земя, в стойка, както и кондиционно"

Освен шампионските битки на тези двама качествени български бойци, феновете на бойните спортове ще могат да се насладят на още два сблъсъка за трофеи на MaxFight 54. Боксьорите Здравко Попов (12-0) и Владимир Георгиев (10-3) ще спорят за титлата на България в полусредна категория, а Павел Владев Върколака ще кръстоса ръкавици с узбекистанеца Физур Почаев в битка за купата на FitSpo.

Бойната галавечер MaxFight54 ще се състои в зала Сила в Пловдив. Битките ще бъдат отразени на живо от екипа ни. Срещите от главната карта започват в 19:30 часа. Пълната бойна карта на събитието можете да видите тук.

38 бойци ще преминат кантар за MaxFight 54 в Пловдив
38 бойци ще преминат кантар за MaxFight 54 в Пловдив

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти