Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Какви ще са промените във Ферари за Барселона?

Гран При на Монако не беше сред най-успешните състезания за Ферари, тъй като Шарл Леклер и Карлос Сайнц завършиха 6-и и 8-и, а в хода на състезателния уикенд и двамата пострадаха от стратегически грешки на тима.

Сега обаче предстои състезанието на пистата до Барселона и в Маранело са оптимисти за новите компоненти, които ще получи SF-23 за Гран При на Испания. Според непотвърдена информация Скудерията планира да използва нов под и елементи около него, повлияни от тези, използвани от Ред Бул, както и да направи сериозни промени по окачването. За този пакет се говори от няколко месеца и се очаква с него представянето на Ферари рязко да се подобри.

От Ферари се извиниха на Леклер
От Ферари се извиниха на Леклер

В Италия обясниха, че в Маранело са наясно, че Черните кончета изостават докато другите напредват, но симулациите и работата в аеродинамичния тунел са дали “окуражаващи резултати”. А италианските медии вече прогнозираха, че ако този пакет промени на проработи, но във Ферари най-вероятно ще насочат основните си ресурси към подготовката на автомобила за сезон 2024.

Сайнц: Не разбрах стратегията ни
Сайнц: Не разбрах стратегията ни
Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти