Александър Чакмаков: Като за първа година трябва да сме доволни

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков говори след спечелването на бронзовите медали в Националната баскетболна лига. "Армейците" затвориха с 2-0 серията за третото място срещу Рилски спортист, след като днес в столицата те победиха с 86:72.

ЦСКА се задоволи с бронзовите медали в НБЛ
ЦСКА се задоволи с бронзовите медали в НБЛ

"Като за първа година трябва да сме доволни, въпреки че аз съм казал - в ЦСКА трябва да се научат, че играем за първо място. Всички в клуба и противнците да знаят - ЦСКА играе винаги за първо място. Иначе имахме шанс да отидем на финал, но цяла година ни преследват контузии, в последния месец най-важните - на Драган Зекович, на Венци и не много доброто състояние на Зейн - това са три много основни фигури в ротацията, които нямаше как да не се отразят. 

Амбициите на ръководството на клуба са винаги първо място и играчите знаят. Освен това щяха да вземат и много добри премии за първо място, така че не може да не са разочаровани. За младите играчи, които са в отбора, а те не са малко, и тази година видяхте, че доста деца от школата играха - третото място според мен е добро постижение. За опитните професионалисти, които си вадят хляба с баскетбол, естествено няма да са доволни. Смяна на треньора е абсолютно невъзможна - никакъв шанс. Плюс това смятам, че това е най-добрият треньор в България в момента, това е личното ми мнение.

Във финала са много изравнени силите, но смятам, че Балкан имат малко повече шанс, защото имат малко по-дълга ротация, домакинско преимущество, традиции, публика - плюс Сашо Везенков баща, който е голям плюс за всеки клуб", каза Чакмаков

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти