Първият етап приключи! Левски каза колко акции е продал и каква сума е получил

Фенове на Левски са купили 41 842 броя обикновени поименни акции с право на глас от новата емисия акции с обща емисионна стойност в размер на 209 210 лв., обявиха от клуба. С това приключва първият етап, а вторият стартира от 29 май, след който очакванията са сумата да набъбне значително. Всички събрани средства ще отидат за погасяване на задължения към НАП.

Ето цялото изявление на "синьото" ръководство:

"Уважаеми акционери, 

На 21.05.2023 г. приключи първият етап от процедурата по увеличаване на капитала на „Професионален футболен клуб Левски“ АД, в който бяха записани и заплатени 41 842 броя обикновени поименни акции с право на глас от новата емисия акции с обща емисионна стойност в размер на 209 210 лв. 

Благодарим на всички акционери, участвали в първия етап. 

Втори етап от процедурата по увеличаване на капитала започва на 29.05.2023 г. и ще приключи на 11.06.2023 г., като в него може да участва всяко лице, което е било акционер към датата на вземане на решението за увеличаване на капитала на дружеството на Общото събрание на акционерите – 06.04.2023 г., включително и тези акционери, записали акции от емисията в първи етап. 

Всички набрани суми директно погасяват задълженията на „Професионален футболен клуб Левски“ АД към НАП. 

Приканваме всички акционери да вземат участие във втория етап от процедурата по увеличаване на капитала, като за целта всеки желаещ следва да попълни заявление за записване на акции."


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти