Строят новата "Българска армия" за 18 месеца

Реконструкцията на стадион "Българска армия" трябва продължи 18 месеца. Това е срокът, залегнал в идейния проект на ЦСКА - София. Както е известно, преди 10 дни от клуба запознаха с него държавата. Това се случи на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на "Спортни имоти" АД Данаил Димов и представители на ИПА - архитектурното бюро, отговорно за проекта. Бяха представени техническите детайли и визуализация на съоръжението, а проектът бе приет изключително позитивно от представителите на държавата.

Припомняме, че в понеделник, 24 април, ЦСКА - София ще презентира плана си за реконструкция на "Армията" и пред обществеността. За целта е организирана и специална пресконференция от 10:00 часа в БТА. "Ще ви запознаем с отдадения екип, който работи неуморно по създаването на бъдещия ни дом, и ще получите още много интересна информация", обявиха "червените".

Изборите бавят плановете за "Българска армия"
Изборите бавят плановете за "Българска армия"

Новата "Българска армия" ще представлява умалено копие на стадиона на Ференцварош "Групама арена" в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с когото ЦСКА - София доскоро си сътрудничеше. Въпреки, че в началото на годината двете страни прекратиха съвместната си работа, "червените" продължават да следват първоначалния проект. Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата "Армия" пък ще е с 15 000 седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА - София са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на "Васил Левски", а завръщането на "Армията" трябва да се осъществи през пролетта на 2025 година.

"Тема спорт"

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти