В Ред Бул "едвам са познали" Рикардо при завръщането на австралиеца

В края на 2022 година Дениъл Рикардо се раздели предсрочно с отбора на Макларън и се завърна в Ред Бул, където зае поста на трети и резервен състезател.

За австралиеца това бе като „завръщане у дома“, тъй като той бе титулярен пилот на Ред Бул между 2014 и 2018 и постигна най-големите си успехи във Формула 1 именно с „биковете“. След това той прекара две години в Рено и две в Макларън, но като цяло тези авантюри на Рикардо не отговориха на очаванията, които имаше към тях.

Рикардо направи своето завръщане в падока на Формула 1 по време на домашната си Гран При на Австралия, а това стана повод и за подновяване на коментари относно неговото настояще и бъдеще.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър бе един от хората, които се включиха в тези дискусии, като той заяви, че в Милтън Кийнс „едвам са разпознали“ Рикардо при неговото завръщане в отбора. Той също така добави, че австралиецът вече умира от желание да се върне зад волана на истински автомобил от Формула 1.

„Мисля, че проблемът е, че когато управляваш кола, която има доста недостатъци ти се адаптираш към нея, за да извличаш максимума от нейните възможности. Когато той се върна ние видяхме, че той е придобил някои навици, които преди не бяхме виждали у него. Едвам го познахме, а той отсъства само четири години.

„След почивката, която той имаше по Коледа, той се върна и започна работата си за 2023 в добро настроение. Той има добро усещане за колата във виртуалния свят, а нашият симулатор корелира добре с реалността.

„Мисля, че той отчаяно иска да седне зад волана на истинската кола, за да валидира това твърдение. Определено ние виждаме как Дениъл, когото познавахме, се връща“, обясни Хорнър пред медиите в Австралия.

Той също така коментира и готовността на Рикардо да седне зад волана на една от колите на Ред Бул, ако един от титулярите на тима – Макс Верстапен и Серхио Перес, бъде възпрепятстван от участие в даден уикенд.

„Мисля, че ще са му нужни 10 минути, за да се подготви. Той е в добра форма. Когато той се върна изглеждаше поотслабнал, но сега изглежда по-добре. Той тренира здраво и е в готовност да седне зад волана при нужда“, заяви шефът на „биковете“.

Освен с Рикардо Ред Бул разполага с още няколко резервни пилота, сред които са двамата състезатели на Алфа Таури – Юки Цунода и Ник де Врийс и другият резервен пилот на Ред Бул и Алфа Таури Лиам Лоусън.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти