Гледай на живо

"Интервюто на Sportal.bg" с гости Александър Чакмаков и Роберт Гергов

Пилотите на Хаас могат да се атакуват, но не и да си пречат

От началото на сезон 2023 отборът на Хаас разчита на една от най-опитните пилотски двойки на стартовата решетка във Формула 1. Пилоти на американския тим са Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен, които имат общо 326 старта за гърбовете си.

Когато през миналото лято се появиха слуховете, че Хюлкенберг може да замени Мик Шумахер в редиците на Хаас много хора бързо припомниха инцидентите от миналото и хладните отношения, които имаше между Хюлкенберг и Магнусен. Те обаче бяха изгладени още през миналата година, а от началото на този сезон двамата демонстрират страхотен отборен духа.

Хюлкенберг: С Кевин разчупихме леда
Хюлкенберг: С Кевин разчупихме леда

За това спомага и политиката, която е наложена от Хаас, която позволява на двамата пилоти на тима да се атакуват на пистата, но не и да си пречат и да се бавят един друг. Това бе демонстрирано по перфектен начин в Джеда миналата седмица, където двамата се движеха един зад друг в хода на състезанието и имаше атаки помежду им, но не и агресивни защитни действия.

„В Хаас имаме политика да не се блокираме – каза Магнусен пред медиите след Гран При на Саудитска Арабия. – След първата обиколка ние не искаме да си пречим. Ние не се бием помежду си. Ние натискаме – аз мога да натискам, за да го задържа зад себе си, но не и да му затварям вратата. Ние сме мили един към друг и гарантираме, че работим за доброто на отбора, а не за себе си.“

„Аз мисля, че това е добро правило – пък бяха думите на Хюлкенберг. – Ние не искаме да си затрудняваме излишно живота един на друг. Ние сме тук, за да максимизираме нашето представяне и да печелим точки за отбора. Така че аз мисля, че това правило е много добро. Аз нямам никакъв проблем с него.“

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти