Шест клуба от елита дължат 14,5 млн. лева на НАП

Шест клуба от елита дължат 14,5 млн. лева на НАП

Шест клуба от efbet Лига дължат 14,5 млн. лева на Националната агенция за приходите. С Левски все още няма подписано споразумение за разсрочване на дълга, заявиха от Агенцията за БНТ. 

Освен Левски задължения към НАП имат и ЦСКА - София, Локомотив (Пловдив), Арда (Кърджали), Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград). Най-сериозният дял от тези 14 и половина милиона лева се пада на Левски. "Сините" са в разговори за разсрочването на техните задължения, които са в размер на 11 и половина милиона лева или близо 80 процента от общите за българските клубове. Останалите пет клуба дължат общо три милиона. 

Още в петък изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че сметките на клуба са запорирани, но че сините няма да имат проблем с получаването на лиценз за следващия сезон. 

Наско Сираков дари 60 000 лева за дълга на Левски към НАП
Наско Сираков дари 60 000 лева за дълга на Левски към НАП

"Вярвам, че няма да имаме проблем тъй като точно с оглед на това (споразумение) те ще ни издадат необходимите документи, че сме в такъв процес и Левски ще получи лиценз", обяви Ивайло Ивков. 

От Агенцията уточниха, че до новите разговори с Левски се е стигнало заради заради неизпълнени условия по старото споразумение от 2019 година. Огромната сума е формирана от ненаправени плащания като данък добавена стойност, данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане, данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, задължителни осигурителни вноски и предоставени за принудително събиране в НАП вземания на Столична община за местни данъци и такси. 

Дълговете на Левски към НАП са се увеличили - Ивков обяви огромна сума
Дълговете на Левски към НАП са се увеличили - Ивков обяви огромна сума

За всички клубове-длъжници от страна на НАП вече са предприети действия за обезпечаване и събиране на задълженията. Един от тях, който не е уточнен, е поел ангажимент за плащане на дълга в пълен размер до края на март, обявиха от Агенцията. 

Изпълнителният директор на ЦСКА - София Филип Филипов коментира пред БНТ, че клубът няма задължения към НАП

Филип Филипов разкри как са разпределени акциите в ЦСКА - София
Филип Филипов разкри как са разпределени акциите в ЦСКА - София

"В момента ЦСКА няма абсолютно никакви задължения към НАП, но все пак задълженията са изискуеми ежемесечно, защото това е ежемесечен процес и ЦСКА в един момент си плаща задълженията и никога не е имал проблеми с НАП". 

Изпълнителният директор на Пирин Велислав Елезов разкри, че клубът дължи 200 хиляди лева към НАП

Кметът на Благоевград обсъди с местния бизнес варианти за спасяването на Пирин
Кметът на Благоевград обсъди с местния бизнес варианти за спасяването на Пирин

"Размерът на задълженията, които имаме към НАП в момента е 200 хиляди лева, но се очаква до края на следващата седмица над 70-80% да бъде изчистени“. 

От Ботев (Враца) са разкрили, че задълженията на клуба ще бъдат погасени до края на календарната година, както и че имат сключен договор с НАП и план за погасяването на сумата.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти