Шак попита Леброн дали той вече е най-великият, ето отговора на Краля

Шак попита Леброн дали той вече е най-великият, ето отговора на Краля

Реализатор номер 1 в историята на Националната баскетболна асоциация ЛеБрон Джеймс заяви, че се чувства най-великият играч в историята на НБА.

38-годишният Джеймс се нуждаеше от 36 точки и успя да реализира 38 при загубата на Лос Анджелис Лейкърс от Оклахома със 130:133, с което вече има 38 390 точки в славната си кариера. Карийм Абдул-Джабар държеше рекорда досега с 38 387 от 1984 година.

Краля го направи! Счупи 34-годишния рекорд на Абдул Джабар за точки в НБА
Краля го направи! Счупи 34-годишния рекорд на Абдул Джабар за точки в НБА

След мача на ЛеБрон бяха зададени няколко въпроса от друг легендарен играч на Лейкърс - Шакил О'Нийл. След прекратяване на кариерата си четирикратният шампион на НБА стана изключително популярен със спортните си анализи. Шак не успя да сдържи сълзите си пред камерата и засипа с похвали Джеймс, а в последния си въпрос го попита кой според него е най-великият играч в историята на лигата.

"Ще оставя всички останали да решат кой е това или да говорят за това, но това са разговори за фризьорския салон", каза Джеймс, преди О'Нийл да го прекъсне и да поиска директен отговор.

"Всеки има своя фаворит и всеки ще реши кой е любимият му, но аз знам какво съм направил в кариерата си. Винаги се чувствам така, сякаш съм най-добрият, който някога е играл тази игра, но има толкова много други страхотни играчи, че съм щастлив да бъда просто част от тях", каза Джеймс.

О'Нийл също попита дали Джеймс вярва, че може да продължи да надгражда към рекорда за години напред.

"Със сигурност знам, че мога да играя още няколко години. По начина, по който се чувствам, по начина, по който тялото ми реагира през този сезон, знам, че мога да играя още няколко години. Всичко зависи от ума ми.  Важното е да съм мотивиран и да изляза и да се боря за шампионски титли, защото чувствам, че все още мога да правя това", каза още ЛеБрон Джеймс.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти