Жертвата на Алвеш отказва пари и споразумение, държи на затвор

Жертвата на Алвеш отказва пари и споразумение, държи на затвор

Почти сигурно Дани Алвеш няма да може да постигне извънсъдебно споразумение с жената, която го обвинява в изнасилване. Това стана ясно от изказване на адвоката на 23-годишната испанка, която сезира полицията за сексуално посегателство от страна на бившия футболист на Барселона.

Вече шести ден Алвеш е задържан в очакване на процеса. Той е обвинен, че в нощта на 30 срещу 31 декември е нападнал и изнасилил въпросното момиче в тоалетните на нощен клуб "Sutton" в каталунската столица. Ако бъде признат за виновен, играчът рискува затвор между 4 и 12 години.

Жертвата е била категорична, че не търси финансово обезщетение, а иска ефективна присъда.

“Вече ми казаха, че Алвеш е наел нов адвокат, който сключвал множество такива споразумения. Моят клиент обаче беше ясна пред мен, че не желае пари, а държи на затвор за насилника. Така че ако тя не иска извънсъдебно споразумение, то такова няма да има. Ще защитавам правата й”, категорична беше адвокат Естер Гарсия Лопес пред бразилската медия “Уол”.

Лопес се притеснява само, че със започването на процеса очаква сериозен медиен натиск върху жената, който евентуално можел да я прекърши в даден момент и тя да каже “не мога повече така”.

Излязоха нови подробности около обвинения в изнасилване Дани Алвеш
Излязоха нови подробности около обвинения в изнасилване Дани Алвеш

Адвокатът на предполагаемата жертва даде интервю и за “О Глобо”, в което разкрива, че дамата посещава психолог и приема приспивателни, защото не може да спи. Освен това тя се е подложила на специално лечение, целящо възпрепятстване на развитието на евентуални болести, предавани по полов път. Това е в резултат на факта, че при самия акт Дани Алвеш не е използвал презерватив.

Друг ключов детайл, помагащ на разследващите, е свързан с това, че веднага след предполагаемото изнасилване жената е била откарана в болница. “По този начин върху бельото й е останал доказателствен материал. При други случаи на сексуално посегателство, когато са под стрес, жертвите често измиват бельото си в опит да се изчистят. Така обаче доказателствата изчезват”, обясни още адвокат Лопес.

“Впечатление е направило и описаната в детайли последователност на случилото се във въпросната вечер. Рядко се случва жертва толкова добре да разказва какво е станало от началото до края, и то без да променя версията си”, продължи Естер Гарсия Лопес.

“Има публични личности, които вярват, че са над нещата, както и че никой не би повярвал на твърденията на едно момиче. Независимо как този процес ще завърши, той вече е за пример за начина, по който стартира. Има множество жени, които се страхуват да подават оплаквания, когато са станали жертва на известен човек. Надавям се този случай сега да завърши с пращане в затвор, за да служи за пример”, завърши адвокатът.

Дани Алвеш е в килия с Коутиньо, погребение улеснило полицаите
Дани Алвеш е в килия с Коутиньо, погребение улеснило полицаите

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти