Изясни се причината за уволнението на треньора на вратарите в Байерн

Изясни се причината за уволнението на треньора на вратарите в Байерн

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман e в основата на освобождаването на треньора на вратарите Тони Тапалович, пишат германските медии. 

Проблемите между Юлиан Нагелсман и Тони Тапалович са започнали през миналия сезон. Нагелсман е бил притеснен от факта, че вътрешна информация от обсъжданията на треньорския щаб са изтичали чрез Тапалович към Мануел Нойер, а след това и към целия отбор. Това е и била основната причина от Байерн да се разделят с дългогодишния си треньор на вратарите.

Според ‘’Билд“ бившият вратар на баварците Том Щарке ще поеме поста треньор на вратарите на Байерн до второ нареждане. Малко вероятно обаче е той да поеме работата за постоянно. Именно Щарке, както и Ярослав Дробни, са имената, за които се спекулира, че ще заместят Тони Тапалович, още повече, че и двамата вече имат договори с клуба.

Уволнението на Тапалович се смята за тежък удар за Мануел Нойер, тъй като треньорът бе най-близкият му приятел в Байерн. Въпреки че от клуба публично подчертават, че Нойер остава избор №1 на вратата, това е ясен знак, че са започнали да планират и бъдеще без него и че той вече не е недосегаем за титулярното място. 

Междувременно уволнението на Тапалович не притеснява много Ян Зомер, тъй като той е в Байерн едва от няколко дни. Напротив, той може да извлече полза при нов, по-независим треньор на вратарите - особено ако остане и след лятото и се конкурира с Нойер, пише още изданието.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички