Емил Спасов: Политиката няма място в спорта

Емил Спасов: Политиката няма място в спорта

Легендата на Левски – Емил Спасов – сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за селекцията на тима до този момент. Той коментира и факта, че „сините“ ще играят контроли срещу руски отбори на лагера си в Дубай и направи едно интересно сравнение.

„С оглед на финансовото състояние на отбора и задълженията, които имаме, селекцията до този момент е в рамките. Не знам каква ще бъде тази година, но дано да е по-успешна тя за Левски. Дано „сините“ се върнат отново към победите и да зарадват феновете си, които не ги оставят нито за миг“, започна Спасов.

Целият български спорт скочи против предложението за забрана на рекламата на хазарт
Целият български спорт скочи против предложението за забрана на рекламата на хазарт

„Последните месеци не бяха приятни. Привържениците изключително много помагат. Кърпят се нещата постоянно. Като една стара дреха, която се цепи непрекъснато и се пробива и постоянно трябва да се зашива и кърпи, за да може да се носи. Малко перифразирам, ама положението е такова. Имам надежда, че в най-скоро време нещата ще се оправят финансово. Добре е, че отборът е на подготовка на хубаво място с отлични условия. В България тази подготовка щеше да е далеч по-трудно да се направи. Макар че тази година времето много ни помага. В Дубай нещата са съвсем различни и изобщо футболът в света е на съвсем различно ниво от този в България. Каквато ни е държавата, такъв и футболът.

Политическо решение води Левски към фалит
Политическо решение води Левски към фалит

Надявам се този престой на Асен Чандъров да бъде по-успешен от предходния му. Все пак вече е натрупал далеч по-сериозен опит. Дано помогне на отбора. Рикардиньо също се надявам да е точното попълнение и да свърши работа. Основният проблем ни е реализирането на положенията. Липсваше голмайсторът, който да води атаката. Левски е бил винаги силен, когато е имал силен централен нападател. Това е от времето на Кукуша, Гунди, Мишо Вълчев, Наско Сираков и т.н. Това ни е ахилесовата пета, защото тимът играе прилично и подредено, благодарение на ръководството и треньорите, начело с Мъри Стоилов. Много пропускат, а тази игра е игра на голове. Дано сега, когато са в Дубай и ще проведат редица контроли и се обиграят, през пролетта да изглеждат далеч по-добре. Отборът е добър. Да, има какво да се желае, но е далеч по-добър в сравнение с минали години. Дано и късмет да имаме. Мисля, че и Кристиан Димитров ще заздрави защитата допълнително. Не е тайна, че имахме само трима централни бранители и при контузия или наказание се слагаха играчи, които не играят на тези постове“, заяви „синята“ легенда.

„Георги Миланов определено ще липсва. С качествата, които притежава и опита си, той допринесе много за успехите на Левски. Представи се на високо ниво и беше сред класните играчи в отбора през годината. По повод, че „сините“ ще играят контроли с руски тимове съм на мнение, че политиката няма място в спорта. Не бива да се мешат, за да се върви нагоре. Не е хубаво това, което се случва в Украйна, но това е футбол. Надали ще е полезно Левски да играе само с отбори от Дубай. Не им е невероятно нивото. Това не бива да пречи и не трябва да се вторачваме в това нещо. Малко смешно ми звучи. Забравихме, че спортът обединява и той е всичко друго, но не и политика. За съжаление нещата напоследък се промениха. Всички искаме това в Украйна да свърши час по-скоро. Но футболът не може да спре и това кой срещу кого играе в подготвителния период – не трябва да го коментираме толкова“, завърши легендата.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички