Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Гледай на живо

Турнир на талантите: зона Благоевград - зона Пловдив 0:0

Официално: ММС каза какво плаща и колко ще дължи ЦСКА - София за "Армията" след 1 март 2023 г.

Официално: ММС каза какво плаща и колко ще дължи ЦСКА - София за "Армията" след 1 март 2023 г.

Министерството на младежта и спорта излезе с официална позиция по повод сключения меморандум между "Сердика спортни имоти" и ЦСКА - София. В съобщението се казва, че "червените" не плащат наем за стадион "Българска армия" от 1 май 2022 г. до 1 март 2023 година, но след втората дата ще дължат наем за въпросните 10 месеца и той трябва да бъде платен.

Ето какво казва ММС:

"Във връзка с постъпили журналистически въпроси относно сключения меморандум между “Сердика спортни имоти“ ЕАД и ЦСКА София за строеж и реконструкция на стадион „Българска армия“, пресцентърът на Министерството на младежта и спорта уточнява следното:

Дружеството, което ще бъде регистрирано, ще се казва “Спортни имоти Българска армия” АД.

Моделът, по който ще бъде формиран капиталът на дружество е обявеният в РМС от 2019 г., а именно равни като стойност вноски - непарична от страна на „Сердика спортни имоти“ ЕАД и парична от страна на ЦСКА София.

Паричната вноска на ЦСКА София трябва да е равна на непаричната вноска от страна на “Сердика спортни имоти” ЕАД, като съгласно подписания меморандум ще бъде извършена нова оценка на имота от вещи лица.

Всички инвестиции по реконструирането на стадиона са за сметка на ЦСКА, „Сердика спортни имоти“ ЕАД няма да заплаща нищо.

Независимо от размера на инвестицията, броят на акциите няма да се променя и ММС, чрез ССИ, ще запази своя дял от 50%, като ще остане пълноправен акционер в „Спортни имоти Българска армия“ АД. Всякакви решения за управлението на дружеството се взимат само и единствено с пълно мнозинство от гласовете на акционерите.

Наемателят плаща дължимия наем за базата в Панчарево, консумативните разноски и данъците за стадион “Българска армия”.

Единствено не се начислява наем за ползването на стадиона за периода 01.05.2022 - 01.03.2023, но това не означава, че тези наеми не се дължат. Дължат се и ще бъдат начислени след тази дата."

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти