Депутати питаха Лечева за "Армията", ето какъв бе отговорът на министъра

Депутати питаха Лечева за "Армията", ето какъв бе отговорът на министъра

Държавата, в лицето на ММС и „Сердика спортни имоти“, и футболен клуб ЦСКА - София работят в пълен синхрон за започване на строителството и реконструкцията на стадион „Българска армия“ и довеждането на проекта до успешен край. Това отговори министър Лечева на въпрос за процеса на реконструкция и строителство на стадиона в Борисовата градина.

„За да бъде изпълнено решението на Министерския съвет, Сердика спортни имоти ЕАД и ПФК ЦСКА - София ЕАД подписаха на 6 декември 2022 г. меморандум за създаването на съвместно дружество за строителството на нов стадион на футболния клуб. Със споразумението двете страни се ангажират с конкретни стъпки и срокове относно учредяването на съвместното дружество.

Създадени са условия ПФК ЦСКА - София ЕАД да продължи с дейността по проектиране на стадиона, докато продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по вписване на съвместното дружество в Търговския регистър“, разясни пред депутатите Весела Лечева и отново напомни, че “Сердика спортни имоти” ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема ангажименти относно финансирането на бъдещото строителство, което трябва да бъде осигурено изцяло от футболния клуб. Министър Лечева добави, че спортната и футболната общественост очакват с нетърпение построяването на нов стадион, но държавата трябва да извърви всички крачки, за да бъде спазен законът.

„Процедурите по оценка на активите отнемат време. Това не е нещо, което може да бъде свършено за няколко часа, но всички заинтересовани страни не са спирали да работят“, съобщи Лечева.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти