Мъри предупреди младите и заяви: През 2023 г. Левски съвсем спокойно ще се самоиздържа

 Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде интервю пред клубната телевизия на "сините". Родният гранд е на подготвителен лагер в Дубай, а в групата попаднаха много млади футболисти от школата. Мъри обаче ги предупреди, че няма да им даде нищо даром, както се е случвало досега. Също така Стоилов заяви смело, че през 2023 година Левски в най-лошия случай съвсем спокойно ще се самоиздържа, защото в клуба има оферти за милиони, а и "сините" генерират големи приходи.

"Всички футболисти са се постарали да починат и да изпълнят минималната програма, която им бяхме дали. Надявам се да са в добро функционално състояние. Виждат ми се амбицирани и мотивирани да работят. Клубът се постара да осигури максимални условия за подготовка.

Изборът на Дубай е, че няма да има лоши дни - затваряне на терена, пропускане на мачове… Малко се преекспонира тази тема, защото разликата с Турция е минимална. Цените навсякъде станаха големи. Когато си отбор, ти трябва да мислиш да подготвиш футболистите на най-доброто място. Особено, когато си Левски. Много често не оценяме, че това са неща, които са напълно нормални.

Рикардиньо и Димитров? Двамата сами трябва да намерят своето място в отбора. Аз съм от хората, които не желаят да казвам дали са добри или лоши. Надявам се да се впишат в нашия стил на игра и нашият колектив да избута определени футболисти в определени мачове като звезди. Но по-важен е колективът. Двамата идват с горе-долу общи амбиции. И двамата са имали проблеми с намиране на игровия си ритъм. Кристиян дълго време не е играл и сега е момент да потренира и да играе, за да достигне нивото, което може. Смятам, че той има голям потенциал и още не е разкрил голяма част от потенциала си. Ще зависи от него, отбора и треньорите той докъде ще стигне. Важна е амбицията.

Рикардиньо нямаше чак толкова игрови минути в Гремио и отбора, където беше преотстъпен. Така че той също има мотивация да намери себе си и да покаже най-добрите игри.

Трябва да продължим да изграждаме игровия стил, който имаме. Да подобрим доста неща и във фаза атака, и във фаза защита. Ясно е, че в атака пропускаме доста ситуации да затворим мача, а в защита от всяка грешка допускаме гол. Значи там трябва да сме безупречни. Всеки футболист има накъде да расте и да се развива. Ако всеки добави малко, отборът ще изглежда по-добре. Имаме добра сплав от млади и опитни играчи. Имаме двама играчи, които са достатъчно опитни, за да усещат пулса на тренировките, мачовее и нуждите на Левски. Младите имат потенциал и качества, които трябва да разкриват и подобряват.

Трябва да се готвим за сериозна година, в която да се класираме за евротурнирите и да радваме хората с добра игра. За Левски е важно да играе добре и да побеждава.

Мисля, че Левски сглоби млад отбор, който има бъдеще. Мисля, че този отбор в най-лошия случай през 2023 година ще може съвсем спокойно да се самоиздържа от постъпленията, които прави, а и от цените, които имат, и предложенията, които клубът получава за наши играчи. Левски създаде стил и начин на работа. Показа авторитет в играта си. Когато един отбор играе добре, само тогава има интерес към играчите му. Ако Левски играе антифутбол, играчите му няма да имат никаква цена. Миналия януари Левски имаше предложения за 0 лева, а този януари - за милиони.

На този етап ако има предложение, което устройва клуба, всеки играч може да бъде продаден. Ще му търсим заместник. Има огромна бройка млади играчи на по 16-17 години. От тях също зависи. Не трябва всичко да става даром. При мен много често младите получават реверанси и подаръци. Време е тези неща да се обърнат и върнат с пълната си сила към отбора и Левски. Не искам нищо да се връща към мен. Ангажиментът на младите е да работят много. Тепърва ще бъдат лицето на Левски. Трябва да гледат амбицията и желанието на опитните, за да растат", каза Стоилов, който в заключение направи пожелание към феновете.

"Да са живи и здрави. Да продължи единството и обичтта към Левски. Ако вървим заедно, можем да направим много добри неща. Смятам, че феновете ще бъдат навсякъде с отбора и дано ги дарим с повече радост", пожела си Станимир Стоилов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички