Норберт Хауг: Позицията на Формула 1 в Германия e срамна и трагична

Норберт Хауг: Позицията на Формула 1 в Германия e срамна и трагична

Настоящата позиция на Формула 1 в Германия е "трагична" и "срамна" за всеки привърженик на автомобилния спорт в страната, пише бившият директор на отбора на Мерцедес Норберт Хауг за Redaktionsnetzwerk Deutschland.

"В Германия състоянието на този спорт деградира до трагедия, от която всеки привърженик на моторните спортове трябва да се срамува", заяви 70-годишният Хауг за колонката си в Redaktionsnetzwerk Deutschland. Той добави, че навремето германците са произвеждали шампиони "като на поточна линия".

През периода от средата на 90-те до 2016-а година Германия излъчи шампиони като Михаел Шумахер, Себастиан Фетел и Нико Розберг, а страната бе домакин на състезания на "Хокенхайм" и "Нюрбургринг" в периода 1997-2006. През 2010 година сред пилотите във Формула 1 имаше цели седем представителя на Германия - Михаел Шумахер, Фетел, Розберг, Адриан Сутил, Тимо Глок, Нико Хюлкенберг и Ник Хайдфелд.

През 2023 в страната няма да има състезание за трета поредна година, а Хюлкенберг ще бъде единственият нейн представител сред титулярните пилоти. 35-годишният германец се завръща на стартовата решетка като титуляр след тригодишно отсъствие, като той ще замени своя сънародник Мик Шумахер в екипа на Хаас.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти