Жейнов: Интересът към Филип Кръстев е голям

Мениджърът Николай Жейнов говори пред Sportal.bg относно посещението на Филип Кръстев в базата на Манчестър Сити. Националът е собственост на белгийския Ломел, който е под шапката на Ман Сити Футбол Груп. Агентът призна, че са проведени разговори за нов договор, като има вероятност Кръстев да бъде привикан от наема си, ако англичаните получат добра оферта за него.

“Визитата бе много ползотворна. Филип получи покана за посещение в базата на Манчестър Сити преди около месец, като основната причина бе да се направи един анализ на развитието му в последната година. Медицински, статистически, функционален, а не на последно място и психологически, тъй като това е един аспект, на който се обръща доста голямо внимание. Показанията бяха, че Филип се развива в доста положителна посока, като данните в някои от компонентите бяха, че той е сред най-добрите в Европа за своята възраст”, каза Жейнов.

“Имахме и разговори за нов договор и живот и здраве скоро може да имаме разбирателство. Инициативата за преговорите бе от страна на Сити Груп, тъй като както те казаха, че виждат перспектива в развитието му и са доволни от прогреса му. Настоящият контракт изтича през 2025 г., като идеята естествено е да го удължим на по-добри параметри, но разбира се допълнителни детайли няма как да разкрия”.

“От Ман Сити ни информираха, че има доста запитвания за Филип. Също така и в резултат на работата на нашата агенция в последните години и най-вече от неговото представяне в Левски и налагането му в националния отбор, има сериозен интерес към него. Постоянно получавам запитвания какво е неговата ситуация от клубове и колеги агенти. Към момента той има все още шест месеца в Левски, като желанието му е да бъде лоялен към отбора, който му помогна в труден момент. Истина е обаче, че Сити Груп има правото да го повика и да приеме оферта за него, ако тя е достатъчно добра за клуба. Независимо дали става дума за наем, наем с опция за закупуване или трансфер".

"От Сити Груп проявиха доста голямо разбиране и визионерство през лятото, когато се съгласиха да оставят Филип в Левски за още една година и да поемат част от заплатата му, като дори отхвърлиха няколко предложения, които за тях бяха значително по-изгодни от финансова гледна точка. Дори и в последния ден на трансферния период имаше доста добра оферта, но мнението на Филип категорично бе, че не е коректно да остави Левски от днес за утре, както се казва. Моментът бе точно преди мача за Суперкупата. Накратко не са много клубовете, които биха направили такова нещо. От друга страна те запазиха правото си, да го привикат през зимната пауза, ако постъпят оферти, които са по-добри и приемливи. От Левски са наясно с това, а ако пък настъпят промени на "Герена" с нов собственик, те също могат да излязат с предложение към Сити. Естествено, ако има официални оферти, ще трябва да се вземе под внимание и желанието на Филип, така че в идните седмици ще има яснота”, заяви още Жейнов.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти