Ботев (Пловдив) пуска пощенска марка за 110-годишнината на клуба

Ботев (Пловдив) пуска пощенска марка за 110-годишнината на клуба

На 19 декември ще бъде валидирана и пусната в употреба нова пощенска марка в блок на тема "110 години Ботев Пловдив", съобщиха от Сдружение "ПФК Ботев". Официалното събитие ще се състои от 11:30 часа в зала „Бендида” на „Гранд хотел Пловдив”.

Автор на пощенската марка в блок е художникът Венцислав Йорданов. На нея е изобразен вторият шампионски отбор на Ботев (Пловдив) от 1967 година. По този начин заедно със 110-годишния юбилей от създаването на клуба ще бъде отразена и 55-годишнината от спечелването на шампионската титла на България.

Сърбин и хърватин са фаворити за треньорския пост в Ботев (Пд)
Сърбин и хърватин са фаворити за треньорския пост в Ботев (Пд)

"Церемонията по валидацията ще бъде извършена от представители на Министерство на транспорта и съобщенията на Република България, като за целта е изработен специален печат. Поканени са и ветерани на отбора. На място всеки привърженик и колекционер ще може да закупи пощенската марка в блок, а тя - да бъде подпечатана. Това е и своеобразно продължение на издадената за стогодишнината на клуба пощенска марка, на която е изобразен първият шампионски отбор на Ботев (Пловдив) от 1929 година. На блока към новата пощенската марка е отбелязан емблематичен момент от историята на клуба и стадион “Христо Ботев”, наричан от феновете "Колежа", написаха от Сдружение ПФК Ботев. 

Снимка: botevplovdiv.bg

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти