Алонсо предложи на Макс да карат заедно в Льо Ман

Алонсо предложи на Макс да карат заедно в Льо Ман

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен обясни по време на последния кръг от сезона в Абу Даби, че не се вижда да остане много дълго в спорта, тъй като му се иска да пробва “други състезания, други шампионати”. Настоящият договор на Макс е до края на 2028 година, когато той ще е на 31 години и е напълно вероятно след това той да си тръгне от Формула 1. А по отношение на “другите състезания” Верстапен уточни, че става въпрос за “състезания за издръжливост”.

Разбира се, Фернандо Алонсо, който има две победи в “24 часа на Льо Ман” през 2018-2019, реагира бързо и предложи на Макс да обединят усилия в един екипаж, който според него ще има “шансове за успех, ако кара за силен отбор”.

Първата реакция на Макс беше: “Явно Фернандо никога няма да се пенсионира”. И след това допълни обяснението си.

Алонсо за трети път тества кола без реклами
Алонсо за трети път тества кола без реклами

“В това отношение двамата с Фернандо си приличаме - беше коментарът на Верстапен. - Но ако Фернандо се захване с такъв проект, то той ще иска силен автомобил и шанс да се бори за победата. В този смисъл, двамата мислим еднакво. Но засега не бързам със състезанията за издръжливост, там се случват големи промени, затова е по-добре да изчакам и да видя какво ще се случва оттук нататък. Като се изяснят тенденциите в развитието на тези надпревари, отново ще дискутираме тази тема.”

Люис: Ударът с Макс ме лиши от шанс за победа в Бразилия
Люис: Ударът с Макс ме лиши от шанс за победа в Бразилия

Въвеждането на новите правила в състезанията за издръжливост доведе до наплив от автомобилни производители, които ще дебютират в класовете Хиперкар и LMDh през следващите две години, което обещава конкуренция на невиждано досега високо ниво в спорта.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти