Марио Андрети: Готвим се за сезон 2024!

Марио Андрети: Готвим се за сезон 2024!

Кампанията на Майкъл Андрети да влезе във Формула 1 със собствен отбор като че ли позагуби скорост, а бившият пилот оповести плановете си в началото на тази година. Първоначално Майкъл планираше да купи Заубер, но през есента на 2021 преговорите се провалиха, тъй като собствениците на тима от Хинвил му поискаха много пари.

След това Андрети се съсредоточи върху това да изгради самостоятелен отбор и дори постигна принципно съгласие с Алпин за доставка на задвижващи системи. Но във Формула 1 амбициите на Андрети се посрещат хладно, като доскоро се смяташе, че 11-ото място в колоната се пази за Ауди, но пък германците успяха да купят Заубер.

Сега Марио Андрети, световен шампион във Формула 1 за 1978 и баща на Майкъл, напомни, че проектът продължава да се развива.

Доменикали: Формула 1 няма нужда от отбор като Андрети
Доменикали: Формула 1 няма нужда от отбор като Андрети

“Ние продължаваме да работим, всеки ден водим преговори и нямаме намерение да се предаваме - обясни Андрети пред La Gazzetta dello Sport. - С всяка изминала седмица ситуацията се прояснява и нещата изглеждат така, както ни се искаше. Нямаме шанс да влезем във Формула 1 чрез някои от съществуващите отбори, така че ще изградим нов тим, 11-ят в световния шампионат. Нашата цел е да сме на стартовата решетка през 2024 година. Постигнали сме сериозен прогрес, установихме важни отношения, но все още не мога да ги разкрия.”

Заубер става заводският тим на Ауди във Формула 1
Заубер става заводският тим на Ауди във Формула 1

Според 82-годишният Марио, целта на тима на Майкъл, който вече се доказа като успешен собственик на отбор в Индикар, е да се бори за добро класиране още в дебютния си сезон във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти