Мартин Брандъл: Ферари да вземе чужденец!

Мартин Брандъл: Ферари да вземе чужденец!

Популярният тв експерт и бивш пилот във Формула 1 Мартин Брандъл също коментира раздялата на Матиа Биното с Ферари. Оставката на швейцареца беше приета в края на ноември и от 1 януари Скудерията трябва да има нов шеф.

“Когато работиш за Ферари, ти не работиш само за един отбор, а за цялата страна - обясни Брандъл. - Сега Ферари изведнъж остана без шеф на тима и без технически директор. Ще е странно, ако Ферари не успее да му намери наследник, но при Ферари всичко е малко по-странно.”

Брандъл уточни, че италианците бъркат като се опитват да залагат само на свои сънародници да оглавят Черните кончета.

Ще търси ли Ферари и технически директор?
Ще търси ли Ферари и технически директор?

“За да си шеф на Ферари, трябва задължително да говориш италиански - допълни Брандъл. - Но проблемът е, че последният успешен период в историята на тима беше, когато начело беше французина Жан Тод, заедно с британеца Рос Браун, Рори Бърни от ЮАР, Михаел Шумахер от Германия и т.н. Може би сега Ферари отново има нужда от това? Трябва да се намерят хора, които няма да са напълно беззащитни пред ежедневните атаки на италианските медии.”

Ферари плаща 1,5 милиона долара на Биното
Ферари плаща 1,5 милиона долара на Биното

От Ферари заявиха, че до края на 2022 ще има нов шеф на тима, но смятаният за фаворит Фредерик Васьор може би е размислил, тъй като според информация от Зубер той е заявил пред борда на директорите, че няма да напуска.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти