Гледай на живо

Контролна среща между ЦСКА 1948 и Шкендия (Северна Македония) 2:0

Heroic донесе трофея на Дания, "героите" са новите шампиони на BLAST Premier Fall

Heroic донесе трофея на Дания, "героите" са новите шампиони на BLAST Premier Fall

Heroic вдигна трофея от BLAST Premier Fall Finals Копенхаген, след като надигра FaZe Clan с 2:1 (16-11, 12-16, 19-16). Турнирът по CS:GO приключва днес, като победителят си тръгна от препълнената от около 25 000 души "Роял Арена", Копенхаген с 200 000 долара.

Преди да започне финала, в 18:30, бе изигран шоумач на новата карта Anubis. От едната страна стоеше Dream Team с REZ, s1mple, YEKINDAR и m0nesy, а от другата - датския състав от gade, dupreeh, es3tag, Kjaerbye, плюс по още един местен талант в двата отбора. В крайна сметка Косталиев и компания спечелиха. 

Домакините решиха срещата да започне на Overpass, от своя страна FaZe заложи на особено несигурната за опонентите им Inferno. При нужда от трета карта - това ще бъде Mirage.

"Сблъсъкът на датските лидери", както мнозино нарекоха схватката, стартира с натиск на Overpass от страна на FaZe. Главното действащо лице в силната защита на CT-Side-а от американска страна бе ropz. След като karrigan и компания стигнаха до 5-ти пореден рунд обаче, от Heroic взеха предимството от опонентите си чрез солна игра от jabbi и тъкмо преподписалия TeSeS. Последва резултат от 5-5, който след напрегната размяна на финалните игри приключи с минимална преднина 8-7 за "героите".

Опитите на ropz собственоръчно да донесе победата на тима си станаха все по-пагубни по време на втората част, а от друга страна, когато "белите" взеха ролята на полицаи, те започнаха да диктуват изцяло темповете на игра. От време на време FaZe проблясваше с индивидуални отигравания, въпреки това от Heroic съумяваха да пазят картата под свой контрол и не след дълго откриха резултата с 16-11.

Началните минути на избора на FaZe Clan - Inferno не преминаха по начина, по който геймърите вероятно се надяваха. От Heroic прибраха първия рунд и през голяма част от мапа стояха като по-стабилния отбор. След няколко хитри fake-ове от страна на момчетата на karrigan обаче се стигна до резултат 8-6. В крайна сметка последния рунд също отиде за американската организация след силно отиграване от двойката broky - ropz.

Спектакълът на broky и ropz продължи и през втората половина. FaZe изгуби отново първия рунд, но оттук нататък срещата бе диктувана единствено от шампионите от Антверпен. С известни усилия те успяха да си осигурят 15-тия рунд, а след това да затворят и играта. Разбира се, снайперистът broky и ropz бяха най-резултатни в сървъра.

След края на омразния на играчите на Heroic Inferno, стана време за решаващата карта - Mirage. FaZe Clan успя да започне картата с успех при пистолетите, който обаче се оказа един от малкото поводи за щастие от американска страна за първата част на халфа. Датчаните прибраха солидна част от рундовете за своя сметка като CT и се прибраха на почивката с комфортното 11-4. Последва чудесен обрат от FaZe с главни герои ropz, Twistzz и broky, но когато стана време за продълженията, бурната публика буквално донесе успеха на Heroic.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти