Окон е готов да се бори с Макс

Окон е готов да се бори с Макс

Естебан Окон е уверен, че може да победи Макс Верстапен в спора за титлата във Формула 1, ако разполага със силен и бърз автомобил. След напускането на Фернандо Алфонсо, Окон остава лидер на Алпин, а догодина негов съотборник ще е Пиер Гасли, който идва от Алфа Татри.

Окон и Макс се състезаваха един срещу друг в малките формули, а през 2014 година Окон победи точно Макс, за да вземе титлата в европейската Формула 3. Във Формула 1 обаче двубоите им на пистата са редки - Макс вече има две световни титли и 35 победи, а Окон има само едно спечелено състезание - миналата година в Унгария.

Двамата се удариха през 2018 в Бразилия, когато Окон се опита да излезе от обиколката, с която беше затворен, Макс му затвори вратата и двамата се удариха и това позволи на Люис Хамилтън да излезе напред и след това да спечели състезанието. След финала Макс тръгна да се разправя с Окоп и го блъсна няколко пъти преди двамата да минат през кантара.

Окон: Радвам се, че взех повече точки от Алонсо
Окон: Радвам се, че взех повече точки от Алонсо

“Сега се разбираме добре, уважаваме се - обясни Окон пред нидерландското издание NOS. - Макс е супер талантлив, от години се бори да е най-добрият. Познаваме се от деца, той доминира шампионатите, в които участва още от дете. След това демонстрира, че е бърз във всеки шампионат, където стартира. Двете му титли във Формула 1 са напълно заслужени.”

Макс: Формула 1 ви тежи? Тръгвайте си
Макс: Формула 1 ви тежи? Тръгвайте си

Окоп дискутира и собствените си амбиции като лидер на Алпин за следващия сезон във Формула 1.

Верстапен е №1 и по пари във Формула 1
Верстапен е №1 и по пари във Формула 1

“Уверен съм, че мога да се боря като равен с Макс, вярвам в това. Ако не си уверен в това, значи за теб няма надежда в този спорт - допълни Окон. - Имам договор до края на 2024 с Алпин и знам, че тимът ще направи всичко възможно, за да стопим разликата с лидерите. Вярвам в това и съм готов да се борим. Освен това, в следващите сезони разликите между отборите ще стават все по-малки и ще е още по-интересно.”

Снимки: Sportal.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти