Рони О'Съливан и Джими Уайт откриха Национална снукър академия

Рони О'Съливан и Джими Уайт откриха Национална снукър академия

Снукър иконите Рони О’Съливан и Джими Уайт направиха поредния си невероятен жест към българската общественост в джентълменския спорт. Двамата дадоха пресконференция и прерязаха символично лентата на чисто новата Национална снукър академия, намираща се във ВИП залата на сектор “В” на стадион “Васил Левски”.

Президентът на Българската федерация по снукър Олег Велинов и екипът му работеха неуморно през изминалия месец, за да може от нулата да изградят забележителното съоръжение, което е единствено по рода си на Балканите.

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев също уважи събитието, както и председателят на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис. Египтянинът бе у нас и в качеството си на сътрудник в организацията на предстоящото Европейско първенство във всички възрастови групи догодина в Албена.

Джими Уайт изрази възхищението си от Национална снукър академия и даде за пример, че такива съоръжения има много в Китай, но във Великобритания са само две-три.

24 Рони О'Съливан и Джими Уайт откриват национална снукър академия

Рони О’Съливан изтъкна значението на такава академия в изграждането на играчите от ранния етап на развитието им, защото ще имат възможността да се съревновават помежду си и да получават инструкции от нашия топ треньор - Братислав Кръстев.

24 Рони О'Съливан и Джими Уайт откриват национална снукър академия

Олег Велинов благодари за съдействието на министерството на младежта и спорта през последните две години за изграждането на Национална снукър академия. Рони О’Съливан пък ирази своята признателност към Велинов за дългогодишните им отлични отношения и за факта, че всеки път при посещенията си у нас има някаква нова придобивка, която да символизира прогреса на снукъра.

Още от Снукър

Виж всички