Гледай на живо

Как ще се отразят на Манчестър Сити повдигнатите обвинения - Гледайте "Контра"

Снукър вълшебство от Рони и Джими Уайт пред 1300 зрители в София

Снукър вълшебство от Рони и Джими Уайт пред 1300 зрители в София

Рони О’Съливан и Джими Уайт подариха на около 1300 фенове в софийската зала “Левски” незабравимо снукър шоу с девет фрейма в дългоочаквания демонстративен мач помежду си.

Ракетата се наложи с 5:4 над своя близък приятел и събрат в залата на славата на джентълменския спорт, за което получи специален трофей от минисърката на младежта и спорта Весела Лечева.

Събитието бе организирано от спонсора Winbet и бе под наслов Winbet Snooker Show, като представителката на букмейкъра Десислава Колева-Иванова връчи възпоменателен плакет на Джими Уайт.

Първите четири фрейма бяха реферирани от Пролетина Величкова, а след традиционния интервал третият човек край зеленото сукно бе Александра Щръклин. За съжаление, Десислава Божилова, която само преди няколко дни съдийства на финала на Шампионата на Обединеното кралство, е с коронавирус и пропусна снукър шоуто.

Първият фрейм бе разигран на двойки - Рони О’Съливан имаше за партньор своя български еквивалент по стил и темперамент Виктор Илиев, а Джими Уайт бе в тандем с може би вече най-утвърдения и постоянен български майстор на щеката Георги Величков.

Вихрушката и Величков спечелиха убедително партията, оставяйки на стола своите съперници. След това Рони подпали публиката с бързите си точкови серии, благодарение на които поведе с 2:0.

Джими Уайт направи вдъхновяващ обрат по последната черна и “открадна” третата партия. След интервала 60-годишният шесткратен финалист в “Крусибъл” показа нагледно, че се намира в изумителна форма за възрастта си - сенчъри брейк от 118 за 2:2.

В следващите партии Уайт показа и шоуменските си способности, които го направиха първата снукър суперзвезда през 80-те години на миналия век - чувство за хумор, трикови удари и дори изпълнения с ръка без щека.

В седмия фрейм двамата трябваше да разрешат спора с извадена наново черна и “дузпи” по нея, като Вихрушката реализира със зрелищен дабъл. Рони с хубав брейк на свой ред изравни резултата на 4:4.

При такъв сценарий организацията предвиждаше да се стигне до размяна на удари по извадена самотна черна топка за върховен драматизъм. Рони и Джими обаче решиха да направят жест към публиката и изиграха пълната партия. В нея Ракетата направи разчистване до розова и бе обявен за краен победител, макар единственият такъв реално в петък вечер да бяха 1300 зрители по трибуните на зала “Левски София”.

В събота от 18 часа снукър керванът начело с Рони и Джими се мести в пловдивската зала “Сила”.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти